Prima seară la Festivalul-concurs Maria Tănase

Posted on 17 octombrie 2013

0


Ieri,16 octombrie, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, de la ora 19, s-a desfăşurat prima seară de concurs din cadrul Festivaluli Maria Tănase.
Spectacolul a fost transmis de Televiziunea Română, pe canalul TVR3, şi prezentat de fermecătoarea Iuliana Tudor. Acompaniamentul a fost asigurat de două mari orchestre: Orchestra Lăutarii din Chişinău, sub bagheta maestrului Nicolae Botgros, şi Orchestra Maria Tănase, sub bagheta maestrului Nicu Creţu. Spectacolul a fost deschis de Niculina Stoican, apoi pe scenă au intrat 22 de concurenţi, după care, în recital au intrat artişti care au concurat de-a lungul timpului la acest Festival-concurs. Din judeţul Sălaj a fost prezentă Vlăduţa Lupău, care în 2007 a câştigat marele premiu şi trofeul festivalului.
Fiecare concurent a interpretat o doină, fără acompaniament, şi o piesă de joc, acompaniaţi de una dintre orchestre, în funcţie de zona reprezentată. A fost o seară grea pentru concurenţi, mai ales pentru cei cărora juriul a decis să le schimbe una din piese (printre care m-am numărat şi eu, trebuind să interpretez o piesă pe care n-am mai cântat-o cu orchestră până acum).

Festivalul "Maria Tănase"

Festivalul „Maria Tănase”