Televiziune şi circ

Posted on 30 octombrie 2013

0


Dragii mei, stau şi mă întreb de o vreme dacă cele două cuvinte puse în titlu trebuie neaparat să se confunde. Mă întreb dacă televiziunea trebuie să cuprindă orice „circ” ieftin, de prost gust, scandalos, ţigînesc(să mă scuzaţi).
Asta, pentru că te sperii dacă deschizi televizorul pe la orele 17, 17:30. Dai de nişte dezbateri…, că nu mai ştii dacă ai nimerit pe postul dorit sau pe cel cu filme indiene. Mi se pare de prost gust să ni se tot arate, de două săptămâni, scandalul unor familii ţigăneşti (aşa le zice, nu?) pentru pretinsele lor scaune regale, scandalurile cu nunţile dintre minori, şi multe altele. Asta e televiziune? La fel este situaţia şi cu celelalte scandaluri şi circuri, cu divorţurile televizate. Acesta este profesionalism? Să plăteşti o copilă părăsită de concubinul ei, şi să o ţii prin Bucureşti la emisiunea de la 5, apoi la cea cu păcate, de la 11? Asta araţi telespectatorilor?
Apoi divorţurile, apoi pe alţii care abia au reuşit să-şi facă nunta îi şi bombardezi, chemi tot felul de „analişti”, care să-şi dea cu părerea asupra căsniciei cuiva. Ba mai mult, s-au făcut şi sondaje cu referire cât va dura o căsnicie abia începută. Câtă mizerie.
Am auzit pe un asemenea analist, motivând că din moment ce cutare păpuşică blondă a acceptat să fie persoană publică, atunci el are dreptul să-i analizeze şi să-i scoată la suprafaţă fiecare pas. Şi stau unii aşa, prin emisiuni, şi se mută de la una la alta, fac turul televiziunilor, trec de la un etaj la altul, în funcţie de emisiunea care se transmite, şi tot „mestecă” porcăriile, greşelile, intimitatea cuiva.
Ce oameni fără rost. Ştiu că nu fac bine nici eu pentru faptul că-i judec, dar aşa sunt aceşti oameni – fără rost, din moment ce vor să-şi trăiască viaţa pentru a găsi murdăria din viaţa altora. Dacă ar avea ei un rost, n-ar pierde vremea în acele discuţii inutile, în emisiuni în care o poveste de-o oră este întinsă pe o lună de zile. Nu au de lucru, mai corect spus, dar din păcate fac bani foarte uşor din bârfă, o ştim bine.
Sper că cei care au copii ştiu să-i ferească de asemenea emisiuni, şi să-i înveţe că în viaţă e mai bine să câştigi un ban cinstit pe omenie, pe munca ta, decât să ai milioane de lei, făcuţi pe ruşine, circ ieftin, sau câştigaţi pentru terfelirea vieţii private sau a imaginii cuiva.

Reclame