Mediatorul Vladimir Putin

Posted on 13 septembrie 2013

0


Acesta este titlul pe care vrea să şi-l aroge preşedintele rus, în urma tensiunilor legate de conflictul din Siria şi de o intervenţie militară asupra Siriei. S-a încăpăţânat la maxim, s-a umflat în pene între liderii G20, mai ales în faţa lui Obama. Toţi au stat pe loc, mai ales că a ameninţat „binevoitor” că va ajuta Siria în cazul unei intervenţii împotriva Siriei.

Mai mult, după ce a reuşit să întârzie o hotărâre clară, a venit cu idei de mediere: Siria să-şi predea arsenalul chimic şi să adere la organizaţia împotriva armelor chimice; Siria a acceptat imediat şi a transmis că nu de frica atacului american face aceasta, ci pentru medierea lui Putin. Rusia are un plan în patru etape, tocmai bun pentru Siria care îşi redistribuie arsenalul în peste 50 de locuri.

Pe lângă toate acestea, are şi veleităţi în ale scrisului, a pus mâna pe condei, mai degrabă pe cel al marilor agenţi de informaţii şi de influenţă ai fostei URSS, decât pe cel al marilor clasici ruşi, şi a trimis câteva rânduri spre publicare în SUA, ca mesaj către poporul american, ca aceştia să înţeleagă faptul că nu sunt ei aşa de tari cum au fost obişnuiţi să se poarte.

Mai mult, parcă el ar fi patriarhul ortodox rus (şi nu-s străini unul de altul, mai ales în politica internă şi externă), şi îi ţine şi o predică pravoslavnică lui Obama: „Există țări mari și mici, bogate și sărace, unele cu o lungă tradiție democratică și altele care își mai caută calea spre democrație. […] Toţi suntem diferiţi, dar, atunci când cerem binecuvântare Domnului, nu trebuie să uităm că Dumnezeu ne-a creat egali”, a subliniat Putin, într-un articol publicat de ziarul The New York Times. Şi ca la o întâlnire ecumenică, Obama ar putea răspunde: „God bless America”.

Bomba: Vladimir Putin este propus la Premiul Nobel pentru pace.

Şi ca să ne facem o imagine recomand acest articol http://romanian.ruvr.ru/2013_09_13/Drumul-lung-spre-dezarmarea-chimica-a-Siriei-3157/

Aici citim că se va face dar va dura, că se vor distruge acele arme dar că Siria nu are capacităţi şi că Rusia face aceste operaţiuni (aşa armele ar putea ajunge în Rusia), dar că trebuie promisiuni clare de neimplicare militară din partea Americii, şi atunci Siria, care are locuri speciale pentru distrugerea armelor chimice, va face acest lucru.

Deci, ce înţelegem? De conflictul de acolo Putin nu pomeneşte nimic, nici de masacrarea civilor de acolo, a atâtor femei şi copii nevinovaţi. A mediat şi cere Occidentului să stea să privească însă la încălcarea drepturilor omului, la cum se măcelăreşte o ţară, pentru că e independentă. Aşa au pretins şi comuniştii ruşi când şi-au masacrat, nenorocit şi deportat populaţia. Aşteptăm decernarea. Plătim şampania, dar să fie din vin moldovenesc.

Reclame